Sportmassage

Sporten is gezond. Maar soms raken spieren overbelast en kunnen er spierknopen ontstaan. Dit zijn harde plekken in een spier, die pijnlijk aanvoelen als je erop drukt.

Triggerpoints, zoals spierknopen ook wel worden genoemd, ontstaan niet alleen door het sporten. Ze kunnen ook ontstaan door bijvoorbeeld zwaar lichamelijk werk, stress en een verkeerde houding. Vaak veroorzaken spierknopen klachten op een andere plek dan waar de knopen zitten.

De sportmassage is een stevige massage, die vooral wordt gedaan voor mensen die sporten en baat hebben bij een voorspoedig spierherstel.

Er is bij deze massage ruim aandacht voor de spieren die strak en stram aanvoelen, er wordt gebruik gemaakt van diepe en langzame massagetechnieken. Door deze technieken komt er een reactie vrij om het spierherstel te bevorderen. De afvalstoffen die pijn of kramp veroorzaken, worden uit de spieren gemasseerd. De bloedcirculatie komt beter op gang, waardoor afvalstoffen sneller kunnen worden afgevoerd.
De sportmassage is bedoeld voor mensen die sporten, maar zeker ook voor niet sportende mensen die vaak op het werk eenzelfde houding hebben. Een sportmassage kan ook voor hen een ontspannende werking hebben.